Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de gaby_duceag in Oaie, 7 Apr 2016 | 1021 vizualizari

 

Pentru marinarea rapida a carnii folositi cu incredere aparatul Food Saver alaturi de caserola conceputa special pentru marinare.

 

INGREDIENTE

  • spinarea de la un miel (sau orice alta parte a mielului care are carne cu os; 800-900 g)
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce - o lingurita
  • o lingurita bulion
  • 4-5 catei usturoi
  • putina scortisoara
  • patrunjel verde tocat
  • o ceapa alba, uscata
  • o ceapa verde, cu tot cu cozi
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai mici, cum iti e pe plac :)

Spal-o apoi usuc-o cu-n servet.

Intr-un bol amesteca vinul cu boiaua, rozmarin (nu pune prea mult), sare si piper.

Pune carnea in acest amestec, invarte-o pe toate partile apoi pune-o in caserola pentru marinat.

Conecteaza caserola la aparat cu ajutorul furtunasului.

Roteste butonul de pe capacul caserolei in directia de marinare. Porneste aparatul si videaza, roteste butonul in pozitia "blocare" apoi scoate furtunasul.

Eu am vidat-o de 2 ori.

Eu am vidat-o seara si am pregatit-o a doua zi la pranz, dar voi o puteti pregati dupa o ora din momentul in care ati vidat-o.

Roteste butonul de pe capac in pozitia "deblocare", ridica capacul apoi poti pregati carnea :)

Pregateste un vas cu fund dublu si pune ulei. Cand s-a infierbantat bine pune bucatile de carne si rumeneste-le pe toate partile. Spre finalul prajirii adauga si ceapa.

Toarna deasupra marinada, o cana cu apa fierbinte, pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pentru ora - o ora si jumatate. Invarte bucatile de carne la jumatatea timpului. La mine bucatile de carne erau fierte bine dupa o ora.

Sosul a scazut, ii mai adaugi acum usturoiul pisat, putina scortisoara (cam 1/3 lingurita) si patrunjel verde tocat.

Potrivesti gustul de sare si piper si opresti focul. Mai lasi ub capac 10 minute.

Serveste cu piure de cartof si morcov si salata de varza.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-0
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-1
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-2
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-3
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-4
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-5
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-6
Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-7

COMENTARII (31)

Miha

Miha 1

09.04.2016, 18:07

Particip!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

09.04.2016, 18:08

Carmen_g

Carmen_g 1

10.04.2016, 12:36

Ce bine arata tocana...imi place mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!