Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de gaby_duceag in Oaie, 7 Apr 2016 | 4310 vizualizari

 

Pentru marinarea rapida a carnii folositi cu incredere aparatul Food Saver alaturi de caserola conceputa special pentru marinare.

 

INGREDIENTE

  • spinarea de la un miel (sau orice alta parte a mielului care are carne cu os; 800-900 g)
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce - o lingurita
  • o lingurita bulion
  • 4-5 catei usturoi
  • putina scortisoara
  • patrunjel verde tocat
  • o ceapa alba, uscata
  • o ceapa verde, cu tot cu cozi
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai mici, cum iti e pe plac :)

Spal-o apoi usuc-o cu-n servet.

Intr-un bol amesteca vinul cu boiaua, rozmarin (nu pune prea mult), sare si piper.

Pune carnea in acest amestec, invarte-o pe toate partile apoi pune-o in caserola pentru marinat.

Conecteaza caserola la aparat cu ajutorul furtunasului.

Roteste butonul de pe capacul caserolei in directia de marinare. Porneste aparatul si videaza, roteste butonul in pozitia "blocare" apoi scoate furtunasul.

Eu am vidat-o de 2 ori.

Eu am vidat-o seara si am pregatit-o a doua zi la pranz, dar voi o puteti pregati dupa o ora din momentul in care ati vidat-o.

Roteste butonul de pe capac in pozitia "deblocare", ridica capacul apoi poti pregati carnea :)

Pregateste un vas cu fund dublu si pune ulei. Cand s-a infierbantat bine pune bucatile de carne si rumeneste-le pe toate partile. Spre finalul prajirii adauga si ceapa.

Toarna deasupra marinada, o cana cu apa fierbinte, pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pentru ora - o ora si jumatate. Invarte bucatile de carne la jumatatea timpului. La mine bucatile de carne erau fierte bine dupa o ora.

Sosul a scazut, ii mai adaugi acum usturoiul pisat, putina scortisoara (cam 1/3 lingurita) si patrunjel verde tocat.

Potrivesti gustul de sare si piper si opresti focul. Mai lasi ub capac 10 minute.

Serveste cu piure de cartof si morcov si salata de varza.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel