Tocana de oua

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2012 | 1196 vizualizari

 

Pentru ca in aceasta saptamana s-a mancat oua ,lapte si branzeturi am zis sa fac aceasta tocanita pe care bunica mea draga ne-o facea in vacantele de vara.Eu am modificat-o un pic...

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe mari
  • 1 adei gras
  • 150 ml suc de rosii
  • 200 g ciuperci
  • 4 linguri ulei
  • 6 oua
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de oua:

Legumele curatate, spalate si apoi taiate julienne, le-am pus intr-o cratita la calit in ulei si un pic de sare am pus si ciupercile. Cand s-au calit bine adica ceapa s-a inmuiat bine am adaugat sucul de rosii lasand sa clocoteasca inca 10 minute, am potrivit de sare si piper, apoi am spart ouale pe rand direct in cratita unul langa altul si am pus capacul lasand sa fiarba ouale bine sa se intareasca galbenusul. Am dat pentru 15 minute la cuptor. La final am pus patrunjel. Cand am servit am pus parmezan ras pe deasupra.

Pofta buna

 

TIPS-URI

1

nu am gasit categoria de mancaruri dar am pus la mancaruri de post ca nefiind cu carne....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de oua 148897
retete culinare - Tocana de oua 148898

COMENTARII (15)

jolygina 1

27.02.2012, 00:00

ooo mamaie elena ce bine arata

MotanLaOale 1

27.02.2012, 19:47

interesant

jolygina 1

12.03.2012, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21