Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

de Rocsi in Porc, 24 Mai 2016 | 741 vizualizari

 

Daca ati sti voi cat de bun este acest preparat, cat de savuros. Acum ceva timp, am vazut la Simona (Pumpkin Mona) o tocana asemanatoare si am zis ca o voi pregati si eu intr-o zi, cand nu mai stiu ce sa pregatesc. Ea a folosit alte ingrediente, dar ideea de la ea a pornit (pupici Simonel). Totul s-a combinat perfect, a fost ideala pentru un pranz copios in familie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocana:
    • 600 gr spata de porc
    • 1 borcan mic de ciuperci taiate
    • 60 gr bacon
    • 1 ceapa
    • 1 ceapa verde
    • 1 ardei mic kapia
    • 1 morcov
    • 1 lingura pasta de tomate
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • 3 crengute patrunjel verde
    Pentru piure:
    • 6 cartofi potriviti
    • 1 morcov mic
    • 1 lingura unt
    • 2-3 linguri smantana
    • sare
    • 3 linguri fulgi de parmezan
    • unt pentru uns vasul
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan:

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele. Ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem cubulete. Morcovul il decojim, il taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem carnea, o rumenim usor pe toate partile. Adaugam ciupercile, la innabusim 1-2 minute, apoi punem ceapa, ardeiul, kapia si ceapa verde. Amestecam totul, punem o cana si jumatate cu apa si lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut pe jumatate lichidul, incorporam baconul si pasta de tomate. Dam gust cu sare si piper. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam tocana deoparte.  Tocam patrunjelul verde marunt, il adaugam peste si amestecam. Cat timp tocana scade, punem si piureul la foc: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Morcovul il decojim si il taiem rondele mici. Intr-o cratita punem cartofii si morcovul, ii acoperim cu apa. Ii punem pe foc si cand incep sa fiarba, punem putina sare. Ii incercam si cand sunt fierti, ii tragem de pe foc si scurgem apa. Punem untul, smantana si ii zdrobim pana obtinem un piure, dar nu foarte fin. Adaugam 2 linguri fulgi de parmenzan, amestecam. Gustam sa vedem daca mai are nevoie de sare. Ungem un vas termorezistent cu unt, rasturnam tocana. Punem piureul cu lingura, usor si il nivelam. Ii facem cateva dungi cu o furculita, iar deasupra presaram lingura de fulgi de parmezan ramasa. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor si il lasam putin sa se racoreasca. Servim calda, fie simpla, fie cu muraturi. Noi am ales sa o servim cu o salata de varza murata...Mmmm, grozava! Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444258
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444259
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444260
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444261
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444262
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444263
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444264
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444265
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444266
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444267
retete culinare - Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan 444268

COMENTARII (24)

Rocsi 1

25.05.2016, 12:07

Noi am mancat cu tot cu capac, Mihaela )

Zamfira 1

28.05.2016, 20:13

Rocsi 1

29.05.2016, 20:28

Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S