Tocana de pui cu legume

de merisor in Pui, 17 Mar 2015 | 2955 vizualizari

 

Nu pot sa spun despre aceasta mancare decat ca a iesit tare gustoasa, secretul fiind inabusirea ingredientelor, rand pe rand in grasime.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara
  • 500 gr cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 ardei
  • 1 fir praz
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 3 foi dafin
  • sare
  • 1L apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu legume:

Spalam si portionam puiul in bucati, apoi il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit plus o lingurita de sare.

Il lasam sa fiarba maxim 10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere si avem grija sa indepartam spuma care se formeaza.

Scoatem bucatile de pui din apa si le transferam intr-o tigaie incapatoare.

Adaugam uleiul si putina grasime din vasul in care a fiert, luand usor de deasupra cu o lingura.

Presaram peste bucatile de pui, sare, piper, boia de ardei si cimbru, acoperim tigaia si o lasam la foc mediu, aproximativ 10 minute, intorcand din cand in cand bucatile de pui de pe o parte pe alta.

Curatam si tocam legumele radacinoase, rondele, iar ardeiul julien.

Cartofii ii taiem in bucati mai mari, in patru sau sase, in functie de marimea lor.

Scoatem bucatile de pui din grasimea in care s-au inabusit si le transferam intr-un vas termorezistent.

Peste grasimea din tigaie adaugam legumele, mai putin cartofii si usturoiul.

Le lasam pe foc pana cand incep sa se patrunda, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula.

Nu le vom asezona nici cu sare nici cu condimente, pentru ca deja este grasimea asezonata, de la puiul preparat anterior.

Cu o spumiera, vom transfera si legumele peste carnea din vas, apoi in grasimea din tigaie vom adauga cartofii.

Peste ei vom presara putina sare si rozmarin si ii vom inabusi la foc mediu 8-10 minute, dupa care ii scurgem bine de grasime si ii transferam in vasul termorezistent.

Adaugam peste ingredientele din vas, apa in care am fiert puiul si 3 foi de dafin si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de rosii, iar la final, adaugam patrunjelul tocat.

 

TIPS-URI

1

Daca puiul nu are grasime, se va mari cantitatea de ulei.

2

De asemeni, daca este pui din comert, se va scurta timpul de preparare, acesta fiind mai fraged.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de pui cu legume 371711
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371712
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371713
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371714
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371715
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371716
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371717
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371718
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371719
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371720
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371721
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371722
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371723
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371724
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371725
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371726
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371727
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371728
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371729
retete culinare - Tocana de pui cu legume 371730

COMENTARII (38)

CarmenBlue 1

18.03.2015, 13:52

excelenta mancarica

geoline 1

20.03.2015, 15:52

un deliciu

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55