Tocana de pui cu naut

de papabundetot in Pui, 1 Noi 2014 | 2028 vizualizari

 

Pentru vremea asta urata si rece,o tacana de pui cu lapte de cocos si naut mi se pare tare potrivita pentru a ne mai incalzi putin.iar daca tocana mai e si aromata si usor fierbinte,cred ca este tot ce avem nevoie la inceput de noiembrie :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 pulpe pui fara piele si os
  • 400 gr naut
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 carnati cabanos afumati
  • 1 lingurita turmenic
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita pasta de curry
  • 2 morcovi,
  • 2 tulpini telina apio,
  • 2 cepe albe,
  • 1 tulpina de praz,
  • 3 catei usturoi sos soia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu naut:

Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio.

Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca putin,am adaugat apoi scortisoara,semintele de fenicul,boiaua afumata,turmenic si le-am lasat la foc mic,apoi am  adaugat morcovii si telina apio si mai la urma carnatii taiati rondele mici.Dupa ce legumele s-au inmuiat putin,am adaugat bucatelele de pui,am amestecat si dupa 3-4 minute am adaugat laptele de cocos si am lasat tocana sa fiarba la foc mic. Dupa ce atat legumele dar si carnea s-au patruns,am adaugat boabele de naut din conserva (gata fierte) am mai lasat tocana la foc cat nautul sa prinda gustul mancarii si apoi am stins focul.

Eu am pregatit separat si un cuscus pentru tocana dar se poate servi si fara.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de pui cu naut-0
Tocana de pui cu naut-1
Tocana de pui cu naut-2
Tocana de pui cu naut-3
Tocana de pui cu naut-4

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

01.11.2014, 22:41

dantes 1

02.11.2014, 10:18

Buna!

katty 1

02.11.2014, 16:17

Ador nautul .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04