Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana

de marcela1979 in Pui, 7 Mai 2016 | 433 vizualizari

 

Reteta o am de la un coleg de al meu tunisian.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe inferioare de pui
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 lime
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei 50 ml
  • sofran macinat 1/4 lingurita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana:

Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin. Ardeiul kapia se taie rondele subtiri si se pune peste carne. Rosiile se spala si se taie cubulete si se adauga in tigaie. Ardeiul iute se taie felii subtiri si se pune si el in tigaie. Se amesteca toate, se pune capac si se lasa sa se innabuse. Se presara sare si piper, coaja si zeama de la lime si se adauga apa cu sofran  cat sa acopere carnea. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea este fiarta  se ia capacul si se lasa sa scada un pic sosul.Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt si se pun in tigaie la sfarsit. Se amesteca si se stinge focul.

 

TIPS-URI

1

Daca se vrea mai iute se pot pune mai multi ardei iuti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 441996
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 441997
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 441998
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 441999
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 442000
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 442001
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 442003
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 442004
retete culinare - Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana 442006

COMENTARII (12)

AndrutzaP 1

07.05.2016, 23:03

Bunaa trebuie sa fie

mirela0911 1

08.05.2016, 11:29

Cred ca e tare buna!

noiinbucatarie 1

13.05.2016, 15:20

Mama cat de bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D