Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga

de anca_rm in Vita, 4 Dec 2013 | 7040 vizualizari

 

Ieri am cumparat ceva carne de vitel , si nu m-am putut abtine sa nu fac din ea .Nu am avut de gand sa postez , dar a iesit delicios

 

INGREDIENTE

  • Pt. carne
  • 500 gr carne de vital
  • 100 ml ulei
  • 150 ml vin roze
  • sare
  • piper
  • o ceapa mare
  • usturoi (optional)
  • Pt ciuperci
  • 500 gr ciuperci
  • 100 gr unt
  • zeama de la o jumate de lamaie
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Pt mamaliga
  • 1 cana mamaliga
  • 3 cani cu apa
  • sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga:

 

Carnea:

Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al carnii , se poate sa mai trebuiasca sa adaugam ) si lasam sa fiarba pana cand scade . Cand apa a scazut  gustati carnea daca este facuta , daca ete facuta atunci punem ceapa taiata cubulete , usturoiul tocat, sare , piper dupa gust si vinul . Lasam din nou la fiert cu capacul pus.

 Ciupercile:

Ciupercutele  le spalam bine sa nu ramana pamant sau nisip pe ele si le lasam la scurs .

Intr-o tigaie punem 100 gr unt la incalzit si adaugam ciupercile si zeama de lamaie . Punem sare si acoperim cu capacul . Dupa 10 minute punem usturoiul tocat sau taiat rondele subtiri si mai lasam putin la fiert acoperite cu capacul.

 Mamaliga:

 Intr-o oala mai inalta punem la fiert trei cani cu apa si  sare . Cand clocoteste punem uleiul si malaiul presarand si amestecand continuu .Dam focul la mic si lasam sa fiarba amestecand si aveti grija sa nu va ardeti.
 Asezam pe platou si servim alaturi de muraturi .

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

04.12.2013, 20:45

O super bunatate

anca_rm 1

04.12.2013, 21:29

Tocana este Corina , multumesc de avertizare

anca_rm 1

04.12.2013, 21:29

Crina , Rocsi multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor