Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga

de anca_rm in Vita, 4 Dec 2013 | 3530 vizualizari

 

Ieri am cumparat ceva carne de vitel , si nu m-am putut abtine sa nu fac din ea .Nu am avut de gand sa postez , dar a iesit delicios

 

INGREDIENTE

  • Pt. carne
  • 500 gr carne de vital
  • 100 ml ulei
  • 150 ml vin roze
  • sare
  • piper
  • o ceapa mare
  • usturoi (optional)
  • Pt ciuperci
  • 500 gr ciuperci
  • 100 gr unt
  • zeama de la o jumate de lamaie
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Pt mamaliga
  • 1 cana mamaliga
  • 3 cani cu apa
  • sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga:

 

Carnea:

Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al carnii , se poate sa mai trebuiasca sa adaugam ) si lasam sa fiarba pana cand scade . Cand apa a scazut  gustati carnea daca este facuta , daca ete facuta atunci punem ceapa taiata cubulete , usturoiul tocat, sare , piper dupa gust si vinul . Lasam din nou la fiert cu capacul pus.

 Ciupercile:

Ciupercutele  le spalam bine sa nu ramana pamant sau nisip pe ele si le lasam la scurs .

Intr-o tigaie punem 100 gr unt la incalzit si adaugam ciupercile si zeama de lamaie . Punem sare si acoperim cu capacul . Dupa 10 minute punem usturoiul tocat sau taiat rondele subtiri si mai lasam putin la fiert acoperite cu capacul.

 Mamaliga:

 Intr-o oala mai inalta punem la fiert trei cani cu apa si  sare . Cand clocoteste punem uleiul si malaiul presarand si amestecand continuu .Dam focul la mic si lasam sa fiarba amestecand si aveti grija sa nu va ardeti.
 Asezam pe platou si servim alaturi de muraturi .

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga-0
Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga-1

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

04.12.2013, 20:45

O super bunatate

anca_rm

anca_rm 1

04.12.2013, 21:29

Tocana este Corina , multumesc de avertizare

anca_rm

anca_rm 1

04.12.2013, 21:29

Crina , Rocsi multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!