Tocana greceasca

de DIANA B in Mancaruri de legume, 3 Noi 2011 | 2477 vizualizari

 

Nu stiu de ce se numeste asa , ca doar si ale noastre sunt cam la fel , dar asa am gasit-o intr-o carte de profil si m-am conformat ...

 

INGREDIENTE

  •  400 g carnati afumati
  •  2 ardei gogosar
  •  1 ardei capia verde
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 ardei iute
  •  3 cepe medii
  •  o capatana de usturoi
  •   un pahar mare de vin
  •   un pahar mare de apa
  •   3-4 rosii coapte taiate cubulete
  •  1 cutiuta pasta tomate
  •  2-3 foi de dafin 
  •  1 lingurita oregano
  •   boabe de piper
  •  sare dupa gust
  •  50 ml ulei
  • 1 lgt fructoza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana greceasca:

Se feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati tot foarte mare, sarea, piperul boabe si vinul, pana ce acestuia ii dispare alcoolul, ramanand doar aroma de calitate a vinului. Se adauga oregano, paharul cu apa, rosiile despielitate, pasta de tomate si se lasa la foc molcom, pana ce sosul scade si prinde consistenta. Cand toata nebunia se va fi terminat se adauga lingurita de fructoza/zahar, pentru desavarsirea gustului. Se poate servi cu garnitura de orez, cartof nature sau cremosul piure de cartofi (asa ceva am preferat eu) .

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana greceasca-0
Tocana greceasca-1
Tocana greceasca-2
Tocana greceasca-3
Tocana greceasca-4
Tocana greceasca-5
Tocana greceasca-6

COMENTARII (18)

DIANA B

DIANA B 1

28.03.2015, 12:58

Mda fetili , f buna si mi-a trecut prin minte s-o repet , chiar daca nu-i timpul legumelor noastre gustoase

mihaelar63

mihaelar63 1

28.03.2015, 13:24

Este

DIANA B

DIANA B 1

28.03.2015, 14:07

Mihaela , ms mult ! Sa stii ca este , dar cand sunt legumele adevarate , cu astea parca-s cam lipsita de curaj , dar incercarea moarte n-are

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24