Tocana la ceaun, pe foc de lemne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2015 | 987 vizualizari

 

Mai Bio de atat nu se poate....asta cu Bio este un mare fas,planeta pamant e contaminata,deci.....aia care zic ca e bio sa ma lase cu vrajeala....tocana a fost ''lins prelins cu ceaunul in jos...""

 

INGREDIENTE

  • 2 pui familisti, cca 3.5 kg
  • 2 kg rosii
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa
  • 1/2 kg usturoi verde
  • 1 kg cartofi
  • 300 ml ulei
  • 1 l apa
  • 2 pahare vin Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana la ceaun, pe foc de lemne:

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pregatim focul cu lemne,asezam ceaunul sa se incinga,punem uleiul apoi bucatelele de carne,adaugam sare si amestecam sa se inabuse bine toata carnea, dupa 1/2 de ora de amestecat,adaugam vinul, punem capacul peste ceaun,cca 10 min,apoi adaugam,ceapa, usturoiul,ardeiul si lasam cca 30 min, continuam sa amestecam. Apoi adaugam si cartofii si apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile.

Lasam sa scada suficient,tragem ceaunul de pe foc si adaugam  frunzele de patrunjelul si telina.Am servit cu mamaliga.sa aveti pofta daca va tenteaza sa incercati.....

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana la ceaun, pe foc de lemne-0
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-1
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-2
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-3
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-4
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-5
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-6
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-7
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-8
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-9
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-10
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-11
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-12
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-13
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-14
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-15
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-16
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-17
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-18
Tocana la ceaun, pe foc de lemne-19

COMENTARII (19)

Gicuta69

Gicuta69 1

31.08.2015, 09:56

Eeeei, ce bune sunt tocanitele astea la ceaun!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2015, 19:10

Misto introducerea!

Constelatialeu

Constelatialeu 1

31.08.2015, 20:20

Multam,dragilor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24