Tocanita alba de vitel cu penne rigate

de mihaelar63 in Vita, 23 Ian 2017 | 3807 vizualizari

 

 Cu gandul la copilarie, am poftit la aceasta  tocanita de vitel ce o facea mama mea. Cat de buna era cu macaroane. Acum ne-am emancipat si servim paste cu denumiri italienesti preparate tot de ei. Am prezentat mancarica aceasta intr-una dintre farfuriile mele de inox [ am doua ], buna la toate. O am doar de vreo 25 de ani !!! Pe bucata de panza tesuta la razboi ce se vede in imagine, luam masa zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri faina alba
  • 3 cepe albe mici
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 500 gr paste penne rigate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita alba de vitel cu penne rigate:

  1. Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul.
  4. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba.
  5. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana incep sa se rumeneasca.
  6. Adaugati ceapa, ardeiul si morcovul. Caliti impreuna inca 5 minute. Sarati putin.
  7. Turnati deasupra o cana cu apa si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 30 minute.
  8. Din cand in cand, verificati sa nu scada prea mult lichidul 
  9. Spre sfarsitul fierberii, se adauga laptele si se lasa sa scada, pana obtineti un sos catifelat.
  10. Fierbeti pennele rigate in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  11. Scurgeti pastele intr-o sita.
  12. Gustati tocanita si sarati sau piperati, daca este nevoie. Incorporati in ea si smantana.
  13. Serviti tocanita alba de vitel impreuna cu paste, decorata cu patrunjel verde.

                 Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita alba de vitel cu penne rigate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

25.01.2017, 22:04

Arata grozav!

miki_a 1

27.01.2017, 05:40

Unde ești copilărie.... ....cu iubirea ta, cu tot.... !

mihaelar63 1

31.01.2017, 10:58

MiKI

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vitel in sos cu vin