Tocanita cu carnati de casa

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2016 | 3586 vizualizari

 

 Tocanita cu carnati de casa si  ingroseala cu lapte si smantana este una din preferatele mele . O prepar mereu in sezon rece cat timp mai am carnati de casa . Este o tocanita sezoniera , as spune ardeleneasca si foarte hranitoare . De aceasta data diferenta a fost data de pasta de ardei tocati care a inlocuit boiaua .
 

 

INGREDIENTE

  • 1000 gr carnat afumat de casa
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri pasta ardei kapia copt [ conserva proprie ]
  • 1 lingurita pasta ardei iute tocat [ conserva prpoprie ]
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • patrunjel verde
  • mamaliga
  • muraturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carnati de casa:

  1. Spalati si curatati legumele .
  2. Carnatul se opareste in apa clocotita  . Se arunca apa .
  3. Ceapa si prazul se toaca marunt .
  4. Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati .
  5. Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute .
  6. Adugati  , faina alba si amestecati .
  7. Turnati incet laptele amestecand pana se formeaza un sos ca o smantana groasa . Daca este necesar mai diluati ciu lapte [ daca nu mai aveti chiar si cu apa ] .
  8. Feliati carnatul in bucati nu foarte subtiri [ sa nu se sfarme ] . si il puneti la fiert in sosul d e pe foc . Lasati sa dea un clocot .
  9. La sfarsit se incorporeaza incet smantana si patrunjelul tocat .
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  11. Decorati cu ardei iute taiat rondele .
  12.      Serviti tocanita de carnati de casa insotita de mamaliga si muraturi !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

16.02.2016, 15:17

Rocsi

mirela0911 1

16.02.2016, 17:58

Cred ca am mancat odata asa ceva si mi-a placut!

Gherca Daniela 1

17.02.2016, 09:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ardei copt