Tocanita cu carne de vita

de Camelya in Vita, 13 Sep 2015 | 1613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de vita
  • 3 cepe medii
  • 8 cartofi
  • 2 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri de faina
  • suc de rosii
  • patrunjel sau leustean
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita:

Pentru inceput spalam bine carnea, dupa care o uscam bine si o taiem cubulete mai mici.O presaram cu faina iar intr-o oala(eu am folosit o oala mai lata ca sa aiba loc si in cuptor) incingem 3-4 linguri de ulei.

Adaugam carnea si o prajim usor. Adaugam apoi morcovii taiati rondele, ceapa taiata fidelute,usturoiul pisat si ardeiul. Lasam pe foc pana cand ceapa devine translucida. Urmatorul pas consta in adugarea vinului si completam cu apa cat sa acoperim carnea. Punem patrunjelul si leusteanul tocat marunt, cate 1 lingurita de rozmarin si cimbru, piper si sare.

Punem capacul la oala si o lasam la foc potrivit pana carnea este foarte bine fiarta si zeama a scazut. Apoi adaugam sucul de rosii. Amestecam si o lasam pana se ingroasa si capata consistenta unui sos. Presaram patrunjel si gata. Daca doriti si garnitura puteti sa faceti un piure de cartofi dar in cazul aceste nu mai puneti cartofi la tocanita sau puteti sa o serviti si cu paste. Noi am servit-o ca atare cu lipie proaspat scoasa din tigaie. 

 

COMENTARII (15)

 merisor

merisor 1

15.09.2015, 16:40

Imi plac tocanitele cu carne de vita!

Camelya

Camelya 1

15.09.2015, 18:06

Catalina L

Catalina L 1

15.09.2015, 21:10

f buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!