Tocanita cu carne de vita in sos de vin

de Lia_ in Vita, 19 Sep 2014 | 12946 vizualizari

 

Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vita fara os
  • 2-3 linguri de faina
  • sare (de mare ar fi ideala)
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline pentru preparat
  • 125g slaninuta afumata
  • 2 morcovi
  • 600 g telina (am pus dovlecel)
  • 100g ceapa mica (salote)
  • crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 175 g ciuperci
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 350ml vin rosu (cei care nu au voie sa puna vin inlocuiesc cu cateva linguri de otet balsamic si apa)
  • 250ml fond de vita
  • 1 mana de patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita in sos de vin:

1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor.

2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz)

3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper.

4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual tamponezi cu servete din hartie groase) si taie carnea cuburi cat o inghititura de mari).

5. Pune carnea in punga, inchide-o bine la gura si scutur-o ca sa se pudreze carnea. Eu o scot in tava cu manere si gauri mari de la steamer si o cern de surplusul de faina. Deci scapati cumva de surplusul de faina.

6. Intr-o cratita sau tigaie antiaderenta prajesti carnea in transe, sa nu fie inghesuita. Scoti carnea in cratita in care va fierbe la cuptor.

7. Slanina taiata feliute o prajesti dupa carne si o muti sub capac in cealalta cratita.

8. Spala si curata de coaja morcovii si telina. Taie-le de 2 cm.

9. Morcovul, telina, ceapa mica intreaga, cimbru si dafin le sotezi la foc mediu 5 minute in aceeasi tigaie-cratita teflonata.

10. Taie ciupercile in doua sau 4 daca sunt mari. Pune-le in tigaie impreuna cu pasta de rosii. Le prajesti 2-3 minute.

11. Adaugi vinul rosu si racai tigaia pe fund.

12. Adaugi supa si le fierbi 5 minute.

13. Rastorni totul peste carne. Lichidul trebuie sa acopere bine amestecul.

14. Pune capac si da-o la cuptor pentru 2 ore si jumatate la 150grade.

15. Cand este gata, ii presari patrunjelul tocat si o decorezi cu crenguta de cimbru.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Meniul complet este sa fie servita alaturi de varza creata trasa in unt si piure de mustar. Voi inregistra candva si retetele acestea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 12:26

prezent pot veni cu castronul la bunatatea ta?

Lia_ 1

24.09.2014, 21:52

desigur te voi servi cu o amintire )

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu maruntaie de vitel