Tocanita cu ficat de pui si smantana

de lia maria in Ficat, 18 Feb 2011 | 3875 vizualizari

 

O mancarica care se prepara usor si care este foarte gustoasa! Serviti va rog !

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • 200ml smantana
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ficat de pui si smantana:

 Spalam ficatul in 2-3 ape si-l punem in lapte rece pentru 15-20’ sa iasa amareala din el.

Curatam cepa si usturoiul si le tocam marunt. Ardeiul il taiem felite subtiri si daca este prea iute, idepartam semintele. Patrunjelul il tocam marunt.

Punem la incins uleiul, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul si le calim putin fara sa le ardem. Scoatem ficateii din lapte si-I punem in tigaie. Amestecam si-I lasam la calit 3-4’, pana-si schimba culoarea. Adaugam smantana, jumatate din patrunjelul tocat, asezonam si lasam la foc mic sa fiarba inca 15’.

Oprim flacara, adaugam restul de patrunjel, amestecam si servim.

Eu am servit alaturi de cartofi piure cu ardei kapia.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita cu ficat de pui si smantana-0
Tocanita cu ficat de pui si smantana-1
Tocanita cu ficat de pui si smantana-2
Tocanita cu ficat de pui si smantana-3
Tocanita cu ficat de pui si smantana-4
Tocanita cu ficat de pui si smantana-5
Tocanita cu ficat de pui si smantana-6

COMENTARII (13)

mena29

mena29 1

19.02.2011, 21:44

Mie imi place ficatul deci vin repede la masa

kamy

kamy 1

20.02.2011, 15:49

ce-mi place

Sylvia

Sylvia 1

24.02.2011, 19:58

Nu reusesc sa fiu pe faza dar cand ma uit sa vad ce s-a mai gatit dau numai peste bunatati !!!superb !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01