Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .

de Toamna07 in Pui, 12 Mai 2012 | 2315 vizualizari

 

Aceste minunate ciuperci sunt foarte aromate si dau un gust deosebit preparatelor.
Continutul ciupercilor pleurotus este bogat in proteine de calitate si minerale. Continutul in vitamine arata ca, dintre toate produsele vegetale,ciupercile sunt adevarate izvoare de vitamine!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 8 bucati de pui (ciocanele si pulpe superioare)
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 700-800 gr. smantana
  • 2 cepe
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper alb sau negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .:

Mod de preparare :

Bucatile de pui spalate si curatate ,le uscam si le dam cu sare.Intr-o tigaie adaugam cam 200 ml. de ulei si le prajim usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam deoparte .
Ciupercile le trecem prin jet de apa si le taiem bucati .Ceapa si patrunjelul le tocam marunt.
Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie,adaugam ciupercile si amestecam usor pana se inmoaie putin.Peste ceapa si ciuperci adaugam 500 ml. de apa si lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care adaugam bucatile de pui prajit .Lasam sa dea cateva clocote si peste ele. 
In smantana adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.O adaugam peste pui si o lasam sa fiarba putin. Asezonam cu sare si piper.
La sfarsit adaugam patrunjelul si inchidem .


In functie de marimea bucatilor de pui si cat de zemoasa vreti mancarica,mai adaugati apa sau nu. 


Gustoasa rau !:)


Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .-0
Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .-1
Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .-2
Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .-3

COMENTARII (14)

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

18.06.2012, 22:56

Gustoasa

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:28

O bunatate !

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.12.2013, 21:04

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!