Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta de Tocanita cu vinete am preparat-o pentru a profita din plin de roadele toamnei.
Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite.
Ceapa se curata se spala , se toaca marunt si se la inabusit in apa. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia, punandu-se si el la fiert peste ceapa.
Rosiile se spala si se dau pe razatoare lasandu-se in asteptare.
Cat ceapa si ardeiul fierb linistite, vinetele se trec ptintr-un jet de apa rece si se pun la fiert, sa dea cateva clocote. Dupa ce au clocotit 3-4 minute se scurg si se adauga peste ceapa si ardei. Se adauga si rosiile sau sucul de rosii (200 ml.).Se lasa la fiert , la foc mic cat sa scada zeama. Cand este aproape gata se adauga uleiul, se condimenteaza dupa gust si se stinge focul.Cand s-a racorit putin se pune usturoiul tocat marunt si patrunjelul.
1
In locul ardeiului capia se poate folosi gogosar. Tocanita iese mai dulce.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult