Tocanita cu vinete

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Sep 2011 | 19051 vizualizari

 

Reteta de Tocanita cu vinete am preparat-o pentru a profita din plin de roadele toamnei.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 vanata potrivita 
  • 4 rosii
  • 1 legatura de patrunje
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu vinete:

Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite. 

Ceapa se curata se spala , se toaca marunt si se la inabusit in  apa. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia, punandu-se si el la fiert peste ceapa.

Rosiile se spala si se dau pe razatoare lasandu-se in asteptare.

Cat ceapa si ardeiul fierb linistite, vinetele se trec ptintr-un jet de apa rece si se pun la fiert, sa dea cateva clocote. Dupa ce au clocotit 3-4 minute se scurg si se adauga peste ceapa si ardei. Se adauga si rosiile sau sucul de rosii (200 ml.).Se lasa la fiert , la foc mic cat sa scada zeama. Cand este aproape gata se adauga uleiul, se condimenteaza dupa gust si se stinge focul.Cand s-a racorit putin se pune usturoiul tocat marunt si patrunjelul.

TIPS-URI

1

In locul ardeiului capia se poate folosi gogosar. Tocanita iese mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

21.10.2011, 21:21

Florinel,lasa asa sa scoata Buni si celelalte vinete doar nu ajunge o vanata pentru tori pofticiosii

RuxyRux 1

21.10.2011, 21:29

Absolut minunata...iubesc toate ingredientele...

babi5 1

21.08.2013, 15:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post -Colac cu vinete