Tocanita de ardei copti

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 9 Apr 2010 | 10286 vizualizari

 

una dintre tocanitele preferate ale familiei.se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))

 

INGREDIENTE

  • 10-12ardei grasi
  • 2cepe
  • o lingura bulion
  • o lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • un catel usturoi
  • 2-3 linguri faina/amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita

ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei

cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor

se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa

se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul

lasam sa fiarba 10min amestecand cand ne amintim:)))

se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat

se mai fierbe 5-10min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si...pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Cris2711 1

09.04.2011, 13:42

Gabyta unde ai aeroport in apropiere? spune-mi ca vin acu

gaby_duceag 1

01.09.2011, 20:38

la reteta asta nu scrie la ingrediente amidon si nici cand se pune usturoiul.
halal editor))))

babi5 1

01.08.2013, 18:43

Buna tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pleurotus cu mamaliguta