Tocanita de ardei copti

de Criss in Mancaruri de post, 23 Oct 2015 | 2115 vizualizari

 

Azi vin cu o reteta simpla, vegetariana, o reteta de toamna. Dupa cum v-am mai spus, mie imi plac mult de tot retetele fara carne, mai ales in perioada primavara-vara-toamna cand in piete gasim tot felul de legume. Mancarea aceasta necesita ceva mai mult timp, dar merita cu siguranta tot timpul si efortul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:


Ardeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si samburii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati fasii si o cescuta de apa, se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si scade sosul, se adauga sare si piper dupa gust, optional o lingurita de zahar pentru a taia din aciditatea rosiilor si usturoiul taiat in felii subtiri.Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se presara verdeata deasupra. Aceasta mancare se poate servi ca si garnitura langa friptura sau pur si simplu ca atare, cu mamaliga. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de ardei copti 408230
retete culinare - Tocanita de ardei copti 408231
retete culinare - Tocanita de ardei copti 408232
retete culinare - Tocanita de ardei copti 408233
retete culinare - Tocanita de ardei copti 408234

COMENTARII (17)

Criss 1

23.10.2015, 16:26

Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

Rocsi 1

23.10.2015, 19:13

Cat de mult imi place aceasta tocanita!

Micutza Luana 1

08.11.2015, 13:55

tare buna tre sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S