Tocanita de berbecut cu cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 13 Oct 2016 | 12555 vizualizari

 

  Vecinul de la gradina a taiat un berbecut rasa Suffolk . Bineinteles sotul nu a lasat sa scape ocazia !!! Carnea de la aceasta specie este foare gustoasa si nu are gustul puternic de oaie . Tocana a avut un gust foarte bun fiind preparata cu carne proaspata care inca nu a fost congelata .Sincer , mi-am zis ca-i fac pofta sotului dar eu nu stiu de voi manca . La masa- gata, am fost nevoita sa admit ca a meritat : am impartit frateste :D

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne proaspata de berbecut
  • 1 kg cartofi
  • 1 pahar vin
  • 4 cepe
  • 1 lingura mare untura de porc
  • 1 lingura boia rosie ardei
  • 2 linguri pasta de kapia
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de berbecut cu cartofi:

  1. Carnea de berbecut se spala si se portioneaza bucati potrivite .
  2. Se spala si se curata legumele .
  3. Se pune carnea intr-un vas incapator [ eu am o cratita  Tefal ] Deasupra se aduga o lingura generoasa de untura de porc proaspata .
  4. Sarati si lasati sa se inabuse carnea .
  5. Intre timp tocati cepele marunt si le adugati la carne .
  6. Amestecati si cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pun ingredientele rosii :d : boia , pasta Kapaia , pasta ardei iuti .
  7. Amestecati din nou si turnati vinul deasupra . Cand vinul s-a evaporat aproape tot ,se toarna apa cat sa treaca peste carne .
  8. Puneti in vasul de preparare cimbrul si foile de dafin .
  9. Lasati sa fiarba la foc mic  45 minute .
  10. Cartofii curatati se taie cubulete si se pun in tocana cand carnea este aproape fiarta .
  11. Eu pun jumatate din cartofi , iar restul cam dupa 10 minute.Astfel voi avea consistente diferite - primii  se va  sfarma si va  ingroasa sosul .
  12. Fierbeti la foc mic 15-20 minute pana veti obtine consistenta dorita .
  13. Scoateti cimbrul si foile de dafin din tocana .
  14.  Gustati tocanita si sarati sau piparati daca este nevoie .
  15. Presarati deasupra patrunjel verde tocat .
  16.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Serviti tocanita de berbecuti cu cartofi insotita de muraturile preferate . Tocmai se desfac primele muraturi puse anul acesta !!!

2

Nu uitati de un pahar de vin alb sec !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de berbecut cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

14.10.2016, 22:09

Anca

mihaelar63 1

15.10.2016, 10:10

Buni , Imi cam sta capul la asa ceva . Urmeaza

Catalina L 1

15.10.2016, 18:52

hummm delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel