Tocanita de cartofi cu carnaciori

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 1532 vizualizari

 

Desi e o mancare la indemana oricui, ma gandesc ca reteta le poate ajuta pe gospodinele care sunt la inceput de drum si vor sa gateasca asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviti;
  • 2 cepe;
  • 4-6 catei de usturoi;
  • 2 morcovi taiati rondele;
  • ulei (pentru calit);
  • cimbru;
  • patrunjel;
  • 200 ml suc de rosii (sau 2 linguri bulion);
  • 1 l apa;
  • sare;
  • piper;
  • 2 foi de dafin;
  • 300 gr carnati (de care va plac)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carnaciori:

Punem uleiul la incins intr-o cratita cu fundul gros.

Tocam ceapa marunt, usturoiul il presam cu lama cutitului si il tocam. Adaugam peste uleiul incins, amestecam putin avand grija sa nu se arda si daugam o cana de apa si lasam aproximativ 10 minute, pana incepe sa fiarba.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem bucati dupa bunul plac. Morcovii ii taiem rondele. Adaugam legumele in cratita si acoperim cu apa clocotita, cat sa fie acoperiti cartofii.

Potrivim de sare, piper, adaugam si foile de dafin, cimbrul si lasam sa fiarba 15-20 minute.

Adaugam sucul de rosii/bulionul, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.

Separat taiem carnaciorii in bucati de aproximativ 12 cm lungime si ii crestam la capete in cruce. Ii punem la rumenit intr-o tigaie antiaderenta incinsa.

Punem tocanita in farfurie, alaturi carnaciorii si servim cu muraturile care ne plac.

 

 

 

TIPS-URI

1

cine tine post, serveste tocanita fara carnaciori;

2

pentru cei care doresc un gust mai intens de usturoi, mai puteti adauga cu 2 minute inainte de a fi gata mancarea, 2 catei de usturoi proaspat zdrobiti.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi cu carnaciori-0
Tocanita de cartofi cu carnaciori-1

COMENTARII (28)

_Alina_

_Alina_ 1

19.04.2013, 08:21

Ispititoare tocanita!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

19.04.2013, 08:37

ionela2682

ionela2682 1

19.04.2013, 09:12

Bunnn!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12