Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt

de rivka in Mancare copii, 10 Mar 2010 | 7104 vizualizari

 

Pt copii mofturosi si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe maricele
  • 5 cartofi mari
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 1 jumatate de lingurita pasta de ardei iuti
  • 1 conserva pasta de tomate
  • 1 borcan de 300 grame ciupercute
  • 1 cana cu apa
  • pt mamaliguta
  • apa
  • faina malai
  • sare
  • jumatate de lingura unt

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt:

Ceapa, cartofi, ardeiul si usturoiul se curata se spala si se taie cubulete.

Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul in jumatate de lingura de unt, apoi se adauga cartofii cubulete, apa, se lasa sa fiarba pana sunt aproape fierti cartofii.Se aduga jumatate de lingurita pasta de ardei iuti,conserva mica de pasta de rosii si ciupercile scurse de apa.

Se mai dau cate va minute pe foc amestecandu-se sa nu se prinda.

Se presara cu verdeata.(patrunjel tocat fin).

Se serveste calda alaturi de mamaliguta.

Mamaliguta se prepara in felul urmator; Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare, si jumatate lingura de unt se presara cu putina faina de malai.Cand incepe sa fiarba se Adauga malaiul se amesteca intruna pana se ingrasa.Se da jos de pe foc se lasa la potolit.

Cand mamaliguta e potolita dar calduta se formeaza cu mana curata trecuta sub jet de apa puisorii.In jur se pune tocanita de cartofi cu ciupercute, se presara cu verdeata.

Este o mancare de buget dar foarte gustoasa! multmesc mult nadinei pt idee, o voi repeta curand cu siguranta.

Buna si ieftina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:51

ma bucur rivka ca-ti plece si eu zic la fel ca e grozava .bine eu nu am facut-o cu mamaliguta ...............dar oricum e minunata,bravo ma bucur

Dana Cristea - pusikmea 1

11.03.2010, 08:00

felicitari pt ratuste, trebuie sa incerc si eu, toata lumea le face, am sp eu k o sa devenim in curand artiste

dicarmencitta1957 1

11.03.2010, 23:15

Puisorii de ratusca,sunt tare haiosi si mancarica tare buna.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita la padure