Tocanita de cartofi cu costita afumata

de mihaelaradu in Porc, 21 Mar 2011 | 10878 vizualizari

 

Una dintre preferatele mele :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 scarita afumata taiata bucati
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita de boia
  • 100 ml pasta de rosii
  • 1 foaie dafin
  • sare 
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu costita afumata:

1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra.

2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam foaia de dafin, ardeiul si morcovul (taiat marunt sau ras). Lasam legumele sa se inmoaie (2-3 minute) si adaugam costita (pe jumatate fiarta inainte). 

3. Adaugam cartofii taiati cubulete si stingem cu apa, cat sa acopere cartofii. Acoperim si lasam sa fiarba la foc potrivit.

4. Cand cartofii sunt fierti bine (se zdrobesc usor cu furculita) adaugam pasta de rosii, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu salata de varza murata sau de ceapa rosie. Pofta mare

 

TIPS-URI

1

cartofii trebuie sa fie fierti bine ca sa putem spune ca am facut o tocanita (exista si varianta "mancare de cartofi" sau "cartofi scazuti" , variante mai zemoase).

2

foaia de dafin da aroma mancarurilor cu cartofi.

3

afumatura trebuie fiarta separat pentru ca e destul de sarata si pentru ca se fierbe mai greu

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi cu costita afumata-0
Tocanita de cartofi cu costita afumata-1

COMENTARII (13)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

22.03.2011, 09:39

mihaelaradu

mihaelaradu 1

22.03.2011, 10:01

Poftiti, va rog

mamaieelena

mamaieelena 1

22.03.2011, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!