Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc

de Bya Ralu in Porc, 19 Iul 2013 | 1495 vizualizari

 

Am facut in seara asta reteta de la TOAMNA :D eu am modificat-o dar a iesit foarte buna
http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-cu-mazare-44091.html

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 200 g mazare
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 cepe albe
  • 2 felii de ceafa de porc
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 leg marar
  • cimbru/vegeta/piper rosu/ghimbir
  • ulei masline
  • 2 pahare de apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano.

Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa.

Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si condimentele.

Cand a scazut zeama adaugam mazarea scursa de zeama si cartofii taiati cubulete.

Punem 2 pahare de apa si acoperim cu un capac,lasam la foc potrivit sa fiarba.

Dureaza cam 30-40 minute.

Cand zeama a scazut se mai completeaza dupa gust cu condimente,se scoate pe o farfurie,se presara marar proaspat si piper rosu.

Se servesc cu gogosari si castraveti murati.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc-0
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc-1
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc-2
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc-3
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc-4
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc-5

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

20.07.2013, 14:26

flavia multumesc

diaconta 1

20.07.2013, 22:19

imi place

Bya Ralu 1

20.07.2013, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04