Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun)

de ela in Pui, 22 Dec 2010 | 31071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi albi,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei rosu,
  • 1 ardei galben capia,
  • 1 piept de pui mai mic,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta,
  • patrunjel,
  • marar,
  • 2 morcovi,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 150 ml suc de rosii sau bulion de casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun):

Curatam ceapa,ardeiul la fel,ii scoatem si semintele si punem totul in robot si maruntim.Curatam morcovii si ii taiem rondele.Punem putin ulei in ceaun si adaugam legumele,punem si putina apa si lasam pe foc 5minute.

Taiem pieptul de pui(dezosat) cubulete si le punem in ceaun,peste legume,acoperim cu apa si lasam pe foc 15minute.

Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii adaugam in ceaun si mai lasam pe foc 30minute.Saram,piperam,punem putina vegeta,adaugam boiaua si bulionul.

Tocam marunt patrunjelul si mararul si le presaram deasupra dupa ce am oprit focul.

Servim cu muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72517
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72519
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72520
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72521
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72522
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72523
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72524
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72525
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72526
retete culinare - Tocanita de cartofi cu piept de pui (la ceaun) 72527

COMENTARII (17)

feliciana_maria_1209 1

28.12.2010, 20:07

O intrebare.... va rog sa imi scuzati ignoranta....ceaunul este tot una cu tuciul?

feliciana_maria_1209 1

28.12.2010, 20:10

ma scuzati.am gasit raspunsul la ustensile de bucatarie.multumesc oricum.si scuzati daca v-am uimit(in sens negativ)cu intrebarea mea

ela 1

28.12.2010, 23:25

Feliciana am scris aici despre ceaun(tuci) http://www.bucataras.ro/articole/11034/ceaunultucicum-sa-il-intretinem-ca-sa-ne-putem-bucura-cat-mai-mult-timp-de-el.html cred ca ai gasit deja articolul dupa cum am inteles,nu este nimic daca erai neclara in privinta ceaunului,daca este vb despre tuci,cat traiesti inveti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S