Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca

de alilianaa in Pui, 11 Mai 2016 | 2788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept si o pulpa de pui ( de curte)
  • 3 cepe albe
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 10 cartofi potriviti
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o legatura de patrunjel si una de marar
  • 15-20 felii subtiri de sunca
  • o ceasca cu ulei plus alta ceasca cu ulei
  • 4-5 linguri pasta de rosii de casa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca:

Carnea de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la scurs. 

Legumele de curata, se spala si se portioneaza dupa trebuinta. Cartofii de curata, se spala si se toaca. M-am folosit de o  jucarie de razatoare cu multiple functii ...sigur stiti la ce ma refer. 

Intr-o oala se pune uleiul la incins si cand este gata, se adauga bucatile de carne, se presara putina sare si se pune capacul. Se lasa cateva minute, bucatile se rasucesc si pe celelalte parti. Dupa ce s-au rumenit putin se adauga morcovul si ceapa, se lasa cca 5-7 minute, se pun cartofii si ardeiul. Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Intre timp se pune piper, cimbru si se mai potriveste de sare. 

Se lasa la fiert cca 30 minute, cu capacul pus. 

Se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune verdeata tocata. Intr-o tigaie separat, se pune ulei la incins. Intre timp, se scoate sunca din congelator, se taie felii subtiri si se pun in uleiul incins. Se lasa pana ce capata culoare aramie. "Chispurile" se sunca se servesc alaturi de mancare.

Mancarea se poate servi cu acrituri, smantana etc.

 

TIPS-URI

1

de preferat sunca sa fie rece, daca nu se poate congelata

2

se poate folosi bacon in loc de sunca

3

se poate folosi orice alta carne in locul celei de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

12.05.2016, 20:21

Ce buna este, eu stiu!

alilianaa 1

13.05.2016, 07:45

Va multumesc! Cu mult drag!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui din piept de pui