Tocanita de cartofi cu tochitura

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2014 | 1445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • tochitura aprox. 500g dar voi puteti pune ori alt tip de carne, carnati...
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel verde
  • 2-3 frunze foi de dafin
  • piper boabe
  • pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei rosu dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu tochitura:

Intr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1 lingura de pasta de tomate, mai tinem la foc aprox. 1 minut amestecand continuu, pe urma punem cartofii taiati cuburi impreuna cu apa pana sa acopere tot, punem boabe de piper, frunzele de dafin, boia dulce, patrunjelul si sarea si o lasam la fiert pana scade apa si compozitia s-a ingrosat.

Daca nu s-a ingrosat suficient mai puteti sfarama cateva cuburi de cartofi, eu asa am facut sau daca nu puteti dizolva o lingura de faina de grau cu un sfert de cana de apa rece mestecand continuu fara a face cocoloase. Cu aceasta compozitie puteti drege sosul de cartofi. Dupa ce turnati sosul mai lasati 5 minute si gata!

Merge cu muraturi, ardei iuti sau salata!

Pofta buna!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi cu tochitura-0
Tocanita de cartofi cu tochitura-1
Tocanita de cartofi cu tochitura-2

COMENTARII (6)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

01.07.2014, 21:21

Rocsi

Rocsi 1

01.07.2014, 22:43

Buna!

espaniolu

espaniolu 1

26.11.2016, 21:17

Acum "muncesc "la reteta asta,sper sa-mi iasa! .)))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!