Tocanita de cartofi de post

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 2462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia sau 1 gogosar
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 1 ceasca vin alb
  • 1 lingurita boia dulce
  • 5-6 boabe piper
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1 fir de rozmarin
  • cateva fire de patrunjel
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi de post:

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si o crenguta de rozmarin si ii calim aproximativ 2 minute amestecand in tigaie pentru a se intrepatrunde aromele. Apoi, punem 450-500 ml apa, o ceasca de vin alb, boia si boabele de piper. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa pentru a fierbe bine.

Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Adaugam sosul de rosii, sarea, cateii de usturoi taiati pe jumatate si dam la cuptor la 200°C pentru inca 20 de minute. Cand scoatem din cuptor gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare.
Servim tocanita calda cu patrunjel verde tocat, cu o salata de ardei copti sau salata verde cu leurda.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de cartofi de post-0
Tocanita de cartofi de post-1

COMENTARII (30)

Rux

Rux 1

19.04.2011, 20:59

Ce reteta reusita!!!!

divainbucatarie

divainbucatarie 1

21.04.2011, 08:04

Multumesc Alida!

divainbucatarie

divainbucatarie 1

21.04.2011, 08:04

Muyltumesc Ruxy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01