Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2014 | 3124 vizualizari

 

Am găsit această rețetă într-un newsletter de la ecuisine.ro și am adaptat-o gusturilor mele în sensul că am folosit ceapă roșie în loc de praz, am renunțat la sosul Worcestershire și am adăugat vin roșu.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță unt
  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 cutie roșii în bulion
  • 2 foi de dafin
  • 400 ml supă de vită
  • 100 ml vin roșu
  • 1/4 legătură de pătrunjel
  • sare/ piper

Pentru crustă:

  • 3 felii de pâine rustică
  • 30 grame unt
  • 2 lingurițe maghiran uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine:

Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie. 

În aceeași tigaie, se încălzește untul și se adaugă usturoiul feliat, ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și cartofii cuburi. Se călesc până se rumenesc. 

Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi supa, vinul, roșiile, foile de dafin, sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă până începe să se îngroașe. Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. 

Pentru crustă, se topește untul și se adaugă peste feliile de pâine tăiate cuburi. Se adaugă maghiranul și se amestecă. Se așează cuburile de pâine peste tocăniță și se introduce tigaia la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

LidiaChivu 1

21.02.2014, 14:24

Că bine mai arată!

laura_n 1

21.02.2014, 15:15

grozava!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pui de tara si hribi