Tocanita de ceapa cu carne de porc

de AndrutzaP in Porc, 13 Apr 2016 | 27664 vizualizari

 

Tocanita de ceapa este unul dintre primele feluri de mancare pe care le-am facut. In continuare este pe placul nostru si o fac mereu cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc ( eu am folosit pulpa)
  • 10 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • 3 linguri bulion
  • 1 conserva rosii cuburi in suc
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu carne de porc:

Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). 

Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel  si ardeiul, il taiati cubulete mici.

Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Prajiti carnea foarte putin ( pana se albeste pe toate partile). O scoateti si, in acelasi ulei, prajiti toata ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat suficient adaugati ardeiul si mai lasati cateva minute. Adaugati bulionul si rosiile din conserva.

Cand da in clocot puneti carnea. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba. Cand carnea este facuta, potriviti de sare si piper.

Opriti focul si puneti deaspura patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de carne de porc puteti folosi carne de pui

2

folositi ulei suficient la prajit, altfel ceapa se va fierbe in loc sa se prajeasca si va schimba gustul tocanitei

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Moni_alex 1

13.04.2016, 15:19

Buna!

RuxyRux 1

13.04.2016, 20:50

O bunatate!

Rocsi 1

13.04.2016, 20:54

Este o tocanita atat de gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon crud la cuptor