Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii

de miki_a in Pui, 27 Oct 2015 | 1565 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun într-o zi rece de toamnă decât o tocăniţă aburindă, servită acasă, alături cei dragi!?! Este delicioasă, nutrientă şi se face foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • 6 copănele de pui (850 gr.);
  • 4 cepe galbene mari tocate mărunt;
  • 2 morcovi potriviţi raşi fin;
  • 250 ml. supă de pui, caldă (dacă nu aveţi folosiţi apă fiartă, caldă);
  • 200 ml. suc de roşii concentrat (făcut în casă);
  • 1/4 lingură cu boia (afumată);
  • 10 boabe de piper;
  • 4 foi de dafin;
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat fin;
  • sare;
  • 4 linguri cu ulei de floarea-soarelui.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii:

Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile.

După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă caldă pentru a preveni arderea.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovul ras fin. Se călesc împreună uşor, cât să se pătrundă. 

Se adaugă supa caldă şi se lasă la fiert, acoperit, aproximativ 15 minute. În acest timp, carnea va deveni fragedă şi va căpăta gust şi aromă de legume.

Când lichidul din tigaie a mai scăzut, se adaugă  condimentele (boiaua, piperul şi foile de dafin) şi sucul de roşii. Continuăm fierberea 5-7 minute, după care adăugăm sare după gust.

La final adăugăm pătrunjelul tocat fin şi oprim flacăra.

Servim tocăniţa caldă, cu mămăliguţă, mujdei, ardei iuţi, alături de brânză de burduf, smântână şi ce vă mai dă gustul! 

Vă doresc poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Dacă sosul vi se pare prea subţire, se poate îngroşa adăugând un rântaş făcut dintr-o lingură de făină albă dizolvată în 2 linguri de apă rece. Se adaugă aproape de final, după punerea condimentelor şi sucului de roşii.

2

Supa poate fi ţnlocuită cu apă caldă, fiartă.

3

Dacă carnea are tendinţa de a se destrăma în tigaie, o scoateţi pe o farfurie şi o ţineţi la cald. Continuaţi fierberea sosului, după reţetă, iar carnea o puneţi la final, în tigaie, peste sos. Acoperiţi tigaia şi serviţi tocăniţa după 15 minute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409246
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409250
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409251
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409252
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409253
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409256
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409257
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409260
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409262
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409263
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409264
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409266
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409270
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409271
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409273
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409275
retete culinare - Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii 409276

COMENTARII (14)

miki_a 1

27.10.2015, 11:12

Multumesc mult!

Rocsi 1

27.10.2015, 20:35

Pe gustul meu. Vin la masa!

miki_a 1

28.10.2015, 12:47

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D