Tocanita de ceapa cu praz

de nadina73 in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 6282 vizualizari

 

usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 1-kg ceapa alba
  • 2-3 bucati praz (partea alba)
  • 1 lingura de boia dulce(picanata de care va place)
  • 100 ml ulei de masline
  • 1/2 ardei rosu  gras(daca e mic puneti unu intreg)
  • patrunjel verde
  • pasta de tomate 2-3 linguri-optional
  • 1-2 cartofi potriviti
  • sare
  • delicat 1 lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu praz:

Se curata ceapa si se toaca marunt impreuna cu prazul numai partea alba pana la frunze(daca nu aveti praz nici o problema eu fac si fara si e minunata)


Se caleste in ulei aproximativ 15 minute ,dupa care se pune boiaua de ardei si cubulete mici de cartofi ,apoi ardeiul tocat si el si se lasa sa fiarba bine ,pana sant fierti cartofi .


Se pune pasta de tomate(daca doriti noua ne place da un gust bun)si patrujelu verde si se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se stinge focu


Se serveste cu mamaliguta sau dupa preferintele voastre si cu muratura


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de ceapa cu praz 20062
retete culinare - Tocanita de ceapa cu praz 20063
retete culinare - Tocanita de ceapa cu praz 20064
retete culinare - Tocanita de ceapa cu praz 20065
retete culinare - Tocanita de ceapa cu praz 20066

COMENTARII (3)

madi_marin 1

02.03.2010, 20:51

foarte buna tocanita de ceapa....imi place mult, dar cu praz n-am combinat-o pana acum....o sa incerc...

tzimbi 1

03.03.2010, 09:09

Foarte buna tocanita de ceapa, insa n-am mai mancat de mult timp.

mariac 1

07.04.2010, 00:01

e foarte buna tocanita de ceapa imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!