Tocanita de ceapa cu pui

de laura_n in Pui, 20 Feb 2013 | 5369 vizualizari

 

Poate cea mai dulce si mai gustoasa tocanita, ceapa ii da un gust tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 8 cepe marisoare
  • 1 ardei rosu capia
  • un ardei verde capia
  • 1 ardei iute (nu foarte iute, mai varzuca asa)
  • 1 morcov
  • 2 cartofi mici
  • 1 pui portionat : aripi, pulpite, coaste, fara piept
  • 3 lg bulion
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • 1 lg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu pui:

Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare  pentru ca sa fac si o supa.

Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cubulete.

Intr-un ceaun de tuci, am pus un pic de ulei de floarea soarelui si am pus la calit ceapa, la foc mic. Am lasat-o sa se faca bine, cam 30 min dupa care am pus morcovul,  ardeii si cartofeii. Am lasat sa se mai rumeneasca un pic, am pus un praf de sare. 

Intre timp, am scurs carnea din zeama in care a fiert si am pus-o la rumenit in alta tigaie, la foc iute. Apoi, am adaugat-o peste ceapa calita si am amestecat un pic. Am turnat bulionul diluat cu cateva polonice zeama de supa, am mai presarat un praf de sare, o lingura de zahar si am bagat tocanita la cuptor pentru vreo 20 min.

A iesit delicioasa!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de ceapa cu pui-0
Tocanita de ceapa cu pui-1
Tocanita de ceapa cu pui-2
Tocanita de ceapa cu pui-3

COMENTARII (25)

iri_iri 1

03.07.2013, 10:34

ce mancarica buna ai facut

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 08:28

foarte gustoasa

sebirizescu 1

12.12.2013, 23:51

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04