Tocăniţă de ciuperci

de portiadelumina in Mancaruri de post, 18 Dec 2013 | 13311 vizualizari

 

Fără dar şi poate că postul este o perioadă în care omul trebuie să-şi cerceteze mai mult sufletul şi mintea, iar asta pentru că detoxifierea nu este doar una a organismului, chir şi sufletul are nevoie de o hrană mai altfel, de rugăciune, de împăcare, de linişte.
Numai că pentru această stare de cercetare este nevoie şi de post trupesc, evident, unul care să nu fie impus, unul care să fie bineprimit şi folosit în aşa fel încât trupul să nu se îmbolnăvească.
Şi cum încă este post, am zis că e bine să gătesc ceva cu "carnea" postului, care nu-i alta decât ciuperca, banala ciupercă, cea are suplineşte cu brio carnea în multe momente ale vieţii.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ciuperci
  • 3 cepe albe medii
  • 2 morcovi
  • ţelină
  • păstârnac
  • 2 foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 1 ardei roşu
  • 1 căpăţână usturoi
  • 5 roşii medii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de ciuperci:

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un liant mai bun celorlalte ingrediente. Cipercile nu le-am decojit de pieliţă, doar le-am spălat sub jet de apă şi le-am tocat

Am călit legumele în uleiul încis, am adăugat apoi ciupercile şi am completat cu apă cât să acopere ingredientele, asta pentru că ciupercile îşi lasă şi ele zeamă.

Spre final am adăugat roşiile tocate şi usturoiul şi am potrivit de sare. Între timp am învârtit şi o mămăligă. Am servit cu gogonele murate.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

în locul roşiilor se poate pune suc de roşii ori bulion

2

este de indicat să fie ceapă mai multă în tocăniţă pentru că-i dă un gust dulceag, foarte plăcut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

portiadelumina 1

15.05.2014, 20:12

Da, Silvia, ciupercile sunt minunate, mai ales cele ce cresc în păduri, libere, căci, din nefericire, în "crescătorii" deja sunt forţate cu fel şi fel de soluţii. Mulţumesc pentru apreciere!

nikole18 1

29.11.2014, 17:48

Ma ocup acum ...Te "urechez" dupa ..

nikole18 1

29.11.2014, 20:23

e bunnnnnnnn....ai scapat,nu te urechez

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartine cu fasole crema