Tocanita de ciuperci cu mamaliga

de ela in Mancaruri de legume, 25 Noi 2011 | 3435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr ciuperci proaspete
  • 2fire praz mai mici
  • 1morcov
  • sare
  • piper
  • 2linguri smantana
  • 2linguri pasta de rosii
  • 2linguri cascaval
  • 1lingura smantana
  • patrunjel
  • malai
  • apa
  • sare
  • telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu mamaliga:

Taiem rondele prazul,ciupercile le taiem fasii iar morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.

Punem prazul si morcovul la calit in putin ulei,apoi adaugam ciupercile,sare si piper dupa gust si lasam la foc mic cateva minute,amestecand din cand in cand.Adaugam apa cat sa acopere totul si mai lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile.

Amestecam faina cu pasta de rosii si smantana si punem peste ciuperci,mai condimentam daca trebuie si mai lasam cateva minute.Oprim focul si adaugam cascavalul ras,amestecand bine.Presaram deasupra patrunjel.

Preparam mamaliga dintr-un litru de apa,sare si vreo 250gr malai.

Servim ciupercile cu mamaliga si telemea rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de ciuperci cu mamaliga 134896
retete culinare - Tocanita de ciuperci cu mamaliga 134897
retete culinare - Tocanita de ciuperci cu mamaliga 134898
retete culinare - Tocanita de ciuperci cu mamaliga 134899

COMENTARII (17)

roxana_simona 1

05.06.2013, 14:47

bun

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 00:46

foarte buna tocanita

ela 1

07.12.2013, 13:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55