Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri de post, 7 Oct 2010 | 5262 vizualizari

 

O mancarica de post .super buna

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci champignion
  • 1 fir praz
  • 2 linguri crema gulas dulce
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • ulei de maline 3 linguri
  • patrunjel verde
  • Mamaliguta:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta:

Se pregateste mamaliguta prima data ,se fierbe apa cu sare dupa care se pune faina de malai si se fierbe,se amesteca bine pt a nu se face cocoloase.

Pentru tocanita:

Se toaca prazul si se caleste pentru 3 minute in ulei,dupa care se pune crema gulas dulce si ciupercile curatate si taiate in bucati mai mari.

Se lasa sa se caleasca toate 10 minute dupa care se pune o canita de apa ,se condimenteaza cu sare,piper si vegeta,se lasa sa fiarba cu capac 15 minute dupa care se pune amidonul cu 3 linguri de apa se mai da un clocot se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.

Se serverste cu mamaliguta calda

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-0
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-1
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-2
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-3
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-4
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-5
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta-6

COMENTARII (11)

adasev12

adasev12 1

07.10.2010, 12:48

super bun nadina, desi eu nu ma impac cu mamaliguta...dar vreau restul

La Ancuta

La Ancuta 1

07.10.2010, 13:20

foarte bun.

kamy

kamy 1

07.10.2010, 16:06

maine fac si eu ciuperci,ca nu mai pot de pofta 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!