Tocanita de ciuperci cu smantana

de Criss in Mancaruri de legume, 21 Noi 2011 | 13084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 bucata usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu smantana:

Se curata si se spala ciupercile. Se taie in bucati nu foarte mici pentru ca ele oricum lasa apa si scad. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile si se calesc si acestea. Daca lasa suficienta apa, se fierb pana scade toata apa, daca nu lasa apa, se completeaza cu putina apa. Se adauga usturoiul, sare, piper, boia dupa gust. Faina se amesteca cu laptele si smantana si se toarna peste ciuperci. Se fierbe pana se leaga sosul de smantana. Daca e prea gros, se mai poate completa cu lapte. Se serveste cu mamaliga. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de ciuperci cu smantana-0
Tocanita de ciuperci cu smantana-1
Tocanita de ciuperci cu smantana-2
Tocanita de ciuperci cu smantana-3
Tocanita de ciuperci cu smantana-4
Tocanita de ciuperci cu smantana-5

COMENTARII (25)

diana91paris 1

19.02.2013, 14:10

foarte bun <3

PizzeriadiDoru 1

29.03.2013, 05:12

Cu +10g de Gorgonzola impreuna cu smantana la gatit, asa calduta, pusa pe pizza dupa ce iese din cuptor ar fi excelent in orice combinatie

ancasele 1

25.07.2013, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04