Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi

de Criss in Mancaruri de legume, 21 Noi 2011 | 43183 vizualizari

 

Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi poate fi deliciul pe care-l faci azi familiei la pranz! Cremoasa, gustoasa, cu o mamaliguta buna alaturi, reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi va fi apreciata de toata lumea!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 bucata usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi:

Preparare Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi

Se curata si se spala ciupercile. Se taie in bucati nu foarte mici pentru ca ele oricum lasa apa si scad. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile si se calesc si acestea. Daca lasa suficienta apa, se fierb pana scade toata apa, daca nu lasa apa, se completeaza cu putina apa. Se adauga usturoiul, sare, piper, boia dupa gust. Faina se amesteca cu laptele si smantana si se toarna peste ciuperci. Se fierbe pana se leaga sosul de smantana. Daca e prea gros, se mai poate completa cu lapte. Se serveste cu mamaliga. 

Cum faci mamaliga?

Ai aici reteta - Mămăligă (reţeta de bază) Noua ne place mult si cu Patrunjel

Daca ti-e pofta totusi de ceva cu carne, o poti incerca pe aceasta Ciulamaua bunicii

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diana91paris 1

19.02.2013, 14:10

foarte bun <3

PizzeriadiDoru 1

29.03.2013, 05:12

Cu +10g de Gorgonzola impreuna cu smantana la gatit, asa calduta, pusa pe pizza dupa ce iese din cuptor ar fi excelent in orice combinatie

ancasele 1

25.07.2013, 17:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de rosii cu dovlecei