Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

de merisor in Porc, 13 Iul 2014 | 2170 vizualizari

 

Cum zilele trecute am fost plecati la tara, nu ne-am intors cu mana goala ci cu legume de sezon, adica dovlecei si fasole verde.
O parte din ele le-am pregatit pentru iarna sub forma de zacusca sau pur si simplu la congelator.
Iar aici va prezint o tocanita tare gustoasa, care a iesit pe placul intregii familii, ca de regula nu au aceleasi gusturi mofturosii mei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 650 gr dovlecel dat pe razatoare
  • 450 gr kaizer afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei
  • 120 ml ulei
  • 500 ml apa
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer:

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.

Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.

Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si morcovul tocate marunt. Le calim timp de 15 minute amestecandu-le continuu si mai picuram apa calda din cand in cand.

La finalizarea programului FRY, adaugam kaizerul inapoi in vas, dovlecelul taiat cubulete si fasolea verde rupta in doua.

Punem apa fiarta cat sa fie ingredientele acoperite, adaugam putina sare si inchidem capacul multicookerului.

Setam programul STEW pentru 1 ora si apasam butonul START.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, deschidem capacul si incercam fasolea daca se patrunde, dovlecelul preparandu-se in timp mai scurt.

Daca fasolea este aproape preparata, adaugam pasta de rosii si condimentele si inchidem capacul.

Dupa inca 10 minute de fierbere, gustam mancarea si potrivim de sare si condimente daca mai este cazul, adaugam si usturoiul presat si inchidem capacul asteptand finalizarea timpului.

Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si adaugam patrunjelul tocat marunt.

A iesit o mancare usor dulceaga de pa pasta de rosii cu ardei si usor picanta.

Dovlecelul s-a pasat in timpul prepararii si astfel mancarea a devenit mai grosuta.

 

TIPS-URI

1

Este recomandata sa condimentam mancarea spre finalul timpului prepararii, pentru a se pastra aroma de condimente.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332065
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332066
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332067
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332068
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332069
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332070
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332071
retete culinare - Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer 332072

COMENTARII (29)

merisor 1

15.07.2014, 18:03

Papa, Bya, papa sa te faci mare

AdyNA_RadU 1

27.07.2014, 18:52

Krystyan Trendy 1

04.08.2014, 13:47

ce tocanita grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21