Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus

de babi5 in Ficat, 20 Sep 2014 | 8087 vizualizari

 

Nu am mai facut tare de mult si acum ia sosit rindul , imi place tare si-l recomand cu mare drag si pentru voi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pasare
  • 500 gr cus-cus
  • 6 cepe rosii
  • 100 ml vin alb (sec)
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov (mai mic)
  • sare
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • boia dulce (1 varf de lingurita)
  • 1 lingura vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus:

Pentru cus-cus

Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca 5 minute, amestecand continuu. Adaugam apa fierbinte, potrivim de sare, piper si vegeta, apoi lasam sa dea cateva clocote, urmand sa completam cu apa fierbinte, cate putin pana isi mareste volumul bine. Oprim focul, asezonam cu patrunjel verde, acoperim si lasam sub capac la cald fiindca el se mai mareste in volum

Pentru  tocanita

Ficateii se spala, se usuca cu un prosop absorbant apoi se portioneaza. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca cat de marunt se poate, apoi impreuna cu 50 ml ulei se pun la calit. Se adauga boiaua si ficateii si se mai lasa impreuna cu ceapa si ardeiul 5 minute, dupa care adaugam vinul si cca 50 ml apa calduta, potrivim de sare, piper si vegeta, acoperim si lasam la foc mic sa fiarba pana scade lichidul aproape tot. Asezonam cu marar verde

Pofta buna si sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Este un fel de mancare usor de realizat si cu costuri nu prea mari

2

Muraturi sau salate la alegere

3

Si ca sfat sa nu folositi ceapa rosie la cus-cus fiindca il inchide la culoare este mult mai buna la gust dar nu si la aspect. Din greseli omul invata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficăţei cu lămâie