Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

de Sidy in Pui, 4 Feb 2012 | 4646 vizualizari

 

Cea mai buna tocanita de pui este cea facuta din gaina de casa. Am dreptate sau nu ?

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de casa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2-3 catei usturoi
  • o cana orez
  • 1 varf cutit turmenic
  • 1 varf cutit boia iute
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 1/2 cani supa de carne
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez:

 

 

Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.

Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem o cana cu apa si carnea, amestecam si mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu apa. Acoperim vasul si lasam sa fiarba bine carnea .

Intre timp facem orezul .Il  spalam bine de tot.

 

Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul tocat, se invarte repede si se adauga orezul si supa.

Punem din nou pe focul redus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba incet cam 15 minute ; lasam sa se odihneasca 10 minute si este gata....

 

Cand este gata tocanita se adauga si restul de patrunjel tocat si se serveste cu orezul ,montandu-se pe farfurie dupa preferinta.

Pofta mare !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144384
retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144385
retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144386
retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144387
retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144388
retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144389
retete culinare - Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez 144390

COMENTARII (15)

diaconta 1

04.02.2012, 22:10

foarte buna
mancare adevarata

Bya Ralu 1

06.02.2012, 22:26

christyansen 1

26.10.2014, 13:45

f buna bv bv bv bc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59