Tocanita de galbiori

de marcela1979 in Mancaruri de legume, 8 Iul 2016 | 6454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 30 ml ulei
  • 400 ml smantana lichida
  • 1 lg de faina alba
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori:

Se curata si se spala ceapa,si se toaca marunt. Galbiorii se spala in 4-5 ape. Intr-o cratita sau tigaie wok se incinge 30 ml ulei si se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca. Cand este calita se adauga ciupercile galbiori taiate felii si se amesteca, lasandu-se la calit. Se adauga 1 cana cu apa, se pune capacul si se lasa la innabusit. Cand ciupercile sunt fierte si apa a mai scazut se dizolva o lingura de faina in 400 ml smantana lichida si se toarna in fir subtire in cratita cu ciuperci. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se potriveste de sare si piper si se presara patrunjel verde tocat. Se stinge focul si se serveste calda cu mamaliga sau cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

09.07.2016, 09:34

Buna!

miki_a 1

09.07.2016, 10:48

Asta e o amintire tare placuta din vacantele de vara petrecute la bunici! N-am mai servit demult asa ceva rustic!

mirela0911 1

10.07.2016, 12:14

Ooo, ce buna! Vreau cu mamaliga!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu mamaliga