Tocanita de iepure

de Cris2711 in Iepure, 25 Apr 2015 | 16782 vizualizari

 

Primit de la mama l-am decongelat cu o seara inainte si dis de dimineata cumparat legume proaspete.Servita alaturi de o salata si cu paine proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat in bucati
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 gr. rosii taiate marunt in suc propriu
  • foaie de dafin
  • boia
  • faina
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • ulei de masline
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure:

Intai am taiat ceapa marunt.

Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.

Intr-o oala de 5 l  am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.

Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.

Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.

Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.

Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.

Am lasat sa fiarba la foc mediu.

Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.

Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.

Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.

Apoi se face testul de carne si legume fierte.

Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.

Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.

Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.

Se serveste calda.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi o salata.

2

Se poate servi si o garnitura de cartofi sau orez.

3

Sosul mixat cu blenderul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Cris2711 1

26.04.2015, 17:39

Mire chiar ca a fost s-a papat,gata)

Ksenya 1

27.04.2015, 11:25

maine fac si eu reteta ta

Cris2711 1

27.04.2015, 13:13

Ksenya ma bucur noua ne-a placut tare mult asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor