Tocanita de linte

de Carmen_g in Mancaruri de post, 3 Mar 2015 | 5402 vizualizari

 

Lintea reprezintă o sursă bogată şi importantă de antioxidanţi care apără şi fortifică organismul, mai ales în cazul instalării afecţiunilor cardiovasculare.

Fiind bogată în fibre, lintea normalizează nivelul de colesterol din sânge, încetineşte asimilarea glucozei din alimente şi combate constipaţia.

Lintea este o sursă excelentă de minerale, dintre care menţionăm fosforul, fierul, zincul şi magneziul. Aceste minerale au rolul de a menţine sănătos sistemul osos, de a regenera ţesuturile şi de a forma globulele roşii în sânge. În plus, zincul şi magneziul din conţinutul de linte întăresc sistemul imunitar şi grăbesc vindecarea rănilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte rosie
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 1/2 cana apa
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingura pasta gogosari
  • 1 lingurita chimen
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de linte:

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine transparenta apoi se adauga morcovii si telina taiati in cubulete. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie legumele apoi se adauga lintea, apa si chimenul.

Se lasa la fiert 20-25 min dupa care se pune si pasta de gogosari si cea de rosii.

Se potriveste de sare si piper iar la final se adauga si verdeata tocata marunt.

 

 

 

 

COMENTARII (4)

Ksenya

Ksenya 1

03.03.2015, 18:49

buna tocanita!

Panacris

Panacris 1

03.03.2015, 18:55

dantes

dantes 1

04.03.2015, 11:59

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!