Tocanita de miel

de Sylvia in Oaie, 1 Apr 2010 | 12983 vizualizari

 

Daca tot suntem in perioada in care ne gandim la mancaruri cu carne de miel, va dau reteta de la tocanita de miel a casei :) pe care anul trecul am avut norocul sa o mananc chiar in Romania, de Pasti, si parca a avut un gust si mai bun ....

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg de carne de miel,
  • 2 linguri de ulei,
  • o ceapa mare,
  • cativa cartofi,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • putine legume deshidratate sau  delikat de legume,
  • patrunjel, 
  • 50 ml lapte,
  • o lingurita de faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Retete de Pasti


Se pune ceapa tocata marunt la calit pe foc mic in uleiul incins si dupa 5 minute adaugam boia si punem bucatile de carne. Mai lasam cateva minute pe foc mic sa se rumeneasca si carnea si apoi condimentam cu sare, piper, putin delikat si adaugam apa clocotita cat sa treaca peste carne si lasam sa fiarba innabusit la foc mic pentru 20 de minute.


Completam din cand in cand cu putina apa clocotita daca scade apa si dupa 20 de minute adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 15 minute . Daca nu este carnea de miel foarte frageda lasam sa farba mai mult inainte de a pune cartofii, trebuie sa fie aproape fiarta cand punem cartofii. Intr-un bol amestecam o lingurita de faina cu 50 ml de apa rece si 50 ml de lapte si adaugam peste tocanita lasand sa clocoteasca cateva minute . Se serveste cu mamaliguta fierbinte, cu patrunjel proaspat tocat marunt presat peste ea si insotita de muraturile preferate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de miel 24455
retete culinare - Tocanita de miel 24456
retete culinare - Tocanita de miel 24457
retete culinare - Tocanita de miel 24458

COMENTARII (4)

nadina73 1

02.04.2010, 00:23

felicitari

rivka 1

03.04.2010, 19:18

mmmmm

as gusta si eu o portie de tocanita

kukibella 1

30.04.2013, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!