Tocanita de naut

de Toamna07 in Mancaruri de post, 27 Noi 2013 | 2480 vizualizari

 

Pentru Postul Craciunului va dau o prima idee de a pregati o tocanita simpla si in acelasi timp consistenta,sanatoasa,condimentata,dar plina de savoare prin ingredientele folosite !:)

 

INGREDIENTE

  • 800 g naut fiert si scurs
  • 1 ardei gras / kapia rosu
  • 1 ardei gras/kapia verde
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii cuburi
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de naut:

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim. Eu am folosit oala minune si am scurtat timpul de fierbere.

Tocam ceapa si o calim in 3-4 linguri de ulei pana devine translucida.Pe foc mic urmeaza sa adaugam ardeiul taiat in fasii subtirii.Amestecam si lasam sa se inmoaie putin cu capacul pus.

Punem rosiile,cimbru uscat si paprika afumata pentru aroma deosebita.Acum, adaugam in cratita si nautul fiert si scurs care este foarte sanatos.:)Daca este nevoie puteti adauga si putina apa de unde a fiert nautul!

Prin continutul ridicat de fibre scade colesterol si impiedica acumularea de zahar din sange !

Asezonam cu sare si piper.Lasam sa se imprietenesca cu celelalte ingrediente cam 5 minute si dam la o parte de pe foc. Presaram patrunjel tocat.

Pofta buna si post usor !

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de naut-0
Tocanita de naut-1

COMENTARII (11)

laura_n

laura_n 1

27.11.2013, 15:16

big like, imi place mult nautul

diaconta

diaconta 1

27.11.2013, 21:24

ce culoare frumoasa are

Toamna07

Toamna07 1

02.12.2013, 20:58

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!