Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

de Rocsi in Pui, 15 Aug 2013 | 18536 vizualizari

 

Sunt o mare fana a tocanitelor de pui si cum avem din belsug legume proaspete vreau sa profit sa pregatesc cat mai multe, in diverse combinatii. Aceasta este una din tocanitele mele preferate din care mananc mereu in cantitate mai mare de cat sunt eu obisnuita pentru ca este prea buna. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic cu ciuperci
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 5-6 linguri vin rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii:

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il facem rondele.
Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu ciupercile 3-4 minute.
Acoperim cu apa, adaugam ceapa cu morcovul si condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei dulce.
Lasam sa fiarba cam 15 minute dar acoperim cratita.
Punem rosiile si lasam sa scada atat cat ne dorim si bineinteles sa fie patrunsa atat carnea cat si legumele.

Pasta de tomate o amestecam cu vinul si o turnam deasupra.
Amestecam usor si ii mai dam doar  4-5 clocote apoi tragem tigaia de pe foc.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si il imprastiem in mancare, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Lasam 5 minute acoperita apoi poate fi servita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci