Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi

de Rocsi in Pui, 20 Dec 2012 | 8054 vizualizari

 

Nu mancasem de mult o tocanita si chiar imi era pofta...Si cum tocanita de pui cu sos de rosii imi place cel mai mult am si preparat una..Buna, se face repede si se consuma la fel de repede!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • 150 gr rosii intregi in suc propriu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi micuti
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam bucatile de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Dupa ce s-a rumenit carnea adaugam cam 2 cani de apa, ceapa si morcovul. Lasam sa fiarba cam 10 minute si adaugam rosiile taiete cubulete.

Cartofii ii curatam si ii spalam (daca nu aveti mici, puteti punem mai mari si taiati in doua sau in patru), apoi ii punem in tocanita. Lasam sa fiarba totul la foc potrivit. Cand legumele sunt bine patrunse dar si puiul, condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei. Dam drumul la pasta de rosii si amestecam usor (daca a scazut prea tare zeama mai adaugati niste apa clocotita). Mai dam 3-4 clocote si tragem tocanita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul peste mancare.

La final presaram niste patrunjel verde tocat si acoperim cu un capac 5 minute pentru a lua aroma.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi 194647
retete culinare - Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi 194648

COMENTARII (57)

Rocsi 1

23.12.2012, 12:35

Ligia te servesc cu drag

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:33

Bun, bun!

Rocsi 1

14.01.2013, 11:21

Multumesc Mariana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55