Tocanita de pipote

de ionix in Pui, 21 Oct 2009 | 9390 vizualizari

 

pentru ca eu nu mananc pipote prajite, din cealalta jumatate de kilogram de pipote am facut o tocanita... poza n-a iesit foarte bine din cauza blitzului :S

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de pui
  • 2 cepe 
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • jumatate de cana cu suc de rosii
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 2 catei usturoi
  • jumatate de lamaie
  • sare, piper, busuioc
  • 5-6 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Pipotele se fierb bine inainte. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

Intr-o oala mica se incinge uleiul in care se pune ceapa taiata cubulete si sosul de soia peste ceapa.

Se invarte intruna iar apoi se pune ardeiul kapia taiat cubulete.

Apoi se pun pipotele si se lasa circa 5 minute avand grija sa invarti intruna.

Se pune apa peste pipote si se lasa un pic la inabusit.

Se adauga rosiile taite cubulete si usturoiul pisat. Se lasa iar un pic la inabusit iar apoi se pune sosul de rosii si se lasa inca circa 20 min.  Cand e aproape gata se adauga sare si piper dupa gust, busuioc si zeama de la o jumatate de lamaie.

Se serveste cald cu mamaliguta.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionix 1

21.10.2009, 21:19

asa-i... sau sa-mi cumpar un aparat nou pt ca cel vechi i l-am dat soacrei

Miha 1

22.10.2009, 10:46

Cheama soacra sa faca poze, daca cel vechi era mai bun!

ionix 1

22.10.2009, 14:03

nah... n-o vreau prea aproape eu am ramas doar cu telefoanele, sunt ele performante daaaaar nu fac poze asa bune ca un aparat ... mdea, poate mosu' o sa-mi aduca unul nou

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa