Tocanita de pipote cu ceapa

de Rocsi in Pui, 28 Ian 2013 | 10753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote proaspete de pui
  • 4-5 cepe mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote cu ceapa:

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute. Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit de mare. Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam pipotele scurse si le inabusim cam 5 minute.

Le acoperim bine cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua dulce. Punem un capac si le lasam sa fiarba (daca pe parcurs mai este nevoie de apa mai adaugati dar sa fie calda). Cand sunt patrunse pe jumatate adaugam ceapa tocata, lasam sa treaca 15 minute si punem rosiile. Le fierbem la foc potrivit, iar cand sunt bine patrunse punem pasta de rosii de casa si mararul uscat. Mai dam cateva clocote, scadam pana obtinem consistenta dorita apoi tragem tocanita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam, il turnam peste mancare, invartim putin apoi o tinem 10 minute acoperita.

Se serveste calda si cu mamaliguta!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de pipote cu ceapa 200396
retete culinare - Tocanita de pipote cu ceapa 200398
retete culinare - Tocanita de pipote cu ceapa 200399

COMENTARII (45)

Rocsi 1

02.02.2013, 00:22

Multumesc Sebi

MVMih 1

02.03.2013, 16:16

Rocsi..."rog umbrela"...Asta e, "ploua".......tre sa ma ascund si eu undeva sa-ti savurez in liniste pipotzelele

Rocsi 1

02.03.2013, 19:43

Multumesc Mih!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S