Tocanita de pipote si inimi

de AndrutzaP in Pui, 15 Mai 2016 | 493 vizualizari

 

  Despre pipote si inimi am o amintire placuta: copil fiind, bunica le punea deoparte special pentru noi. Era asa, ca o delicatesa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si inimi
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 4 ctei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • mix piper boabe
  • o mana patrunjel tocat
  • o tija de menta
  • 2 frunze de ceapa verde
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri bulion de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimi:

   Pipotele si inimile se spala foarte bine. Inimile se taie in jumtate si se spala bine de sangele ramas in interiorul ventriculelor.

    Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pune carnea si apoi, peste, legumele curatate si taiate dupa preferinta.

   Deaspura puneti sare (dupa gust), boabe de piper, patrunjelul,menta si 1 cana cu apa.

   Se acopera cu o foile de aluminiu si se da la cuptor, la 150 grade pentru 2h.

   Dupa cele doua ore se scoate folia de aluminiu, se adauga bulionul de rosii si cel de ardei dizolvate intr-o jumtate de cana de apa.

   Se mai da la cuptor(de data asta fara foile) pentru 1 ora.

   Cand sunt gata, se opreste focul, se pun frunzele de ceapa tocate.

   Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti pune vin in loc de apa (in faza initiala)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de pipote si inimi 443261
retete culinare - Tocanita de pipote si inimi 443262
retete culinare - Tocanita de pipote si inimi 443263
retete culinare - Tocanita de pipote si inimi 443264
retete culinare - Tocanita de pipote si inimi 443265

COMENTARII (7)

Andreea Caroline 1

15.05.2016, 21:38

mirela0911 1

16.05.2016, 08:51

Îmi place!

Moni_alex 1

18.05.2016, 15:26

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S