Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec

de ArianaBala in Pui, 28 Iul 2011 | 3703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g inimioare si pipote
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec:

Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate.
Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin.

Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt il taiem rondele.

Cand ceapa a devenit aurie, punem si morcovii peste ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam inimioarele si pipotele , bulionul, foaia de dafin si ardeiul gras tocat marunt si vinul.

Lasam sa fiarba 10-15 minute pana cand scade vinul si se obtine un sos mai gros. Potrivim cu sare si piper.


 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

2

Cred ca merge mai bine fara foaia de dafin pt. ca are o aroma prea puternica, eu cu siguranta data viitoare n-o mai pun. :)

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-0
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-1
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-2
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-3
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-4
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-5
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-6
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-7
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-8
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec-9

COMENTARII (9)

mamaieelena

mamaieelena 1

29.07.2011, 07:22

gata vin si eu la masa la tine

ArianaBala

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:54

Aziz haaaaaaaaaaaaaaaai ))

ArianaBala

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:55

mamaie te astept cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!